Follow us:

Προγράμματα κινητικότητας στην Θεσσαλονίκη

Λεπτομέρειες

Η πόλη (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μακεδονίας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και μία από τις αρχαιότερες στην Ευρώπη. Είναι μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας, Η Θεσσαλονίκη για το 1997 αποτέλεσε την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια σύγχρονη μεγάλη πόλη, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, ένα σημαντικό κόμβο σε ένα δίκτυο Πανευρωπαϊκών οδικών, εναερίων και θαλασσίων συγκοινωνιών μέσω του οδικού άξονα Πάτρας – Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, της Εγνατίας Οδού, του σύγχρονου αεροδρομίου “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” και του επιβατικού και εμπορικού λιμένα της. Το σύγχρονο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης συνυπάρχει αρμονικά με τα πολυποίκιλα ιστορικά της στοιχεία από αρχαιολογικούς χώρους μέχρι επιβλητικά βυζαντινά μνημεία, διατηρώντας όμως πάντα ένα ζεστό, ζωντανό, ανθρώπινο πρόσωπο όλες τις ώρες της ημέρας.

The "Umbrellas" Installation at the new waterfront of Thessaloni
Silhouettes of people enjoying a walk by the seaside

Η έδρα της εταιρείας μας βρίσκεται πολύ κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, που είναι ταυτόχρονα και μία από τις μεγαλύτερες ΒΙ.ΠΕ. της Ελλάδος στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις σε διάφορους παραγωγικούς τομείς.
Η πλεονεκτική γεωγραφική θέση της, καθιστά την Θεσσαλονίκη κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, έχοντας κοντά της μια πλειάδα περιοχών που μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα σύντομων περιηγήσεων σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πιο μακρινών εξορμήσεων σε γειτονικούς νομούς.
Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη με τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον που συγχρόνως απέχει ελάχιστα από τον Όλυμπο (το βουνό των θεών. Το 1981 ανακηρύχθηκε από την Unesco, διατηρητέο τμήμα της παγκόσμιας Βιόσφαιρας και το 1985 αρχαιολογικός και ιστορικός τόπος.), το Δίον, την Βεργίνα (η πόλη έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977, όταν η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με τον καθηγητή αρχαιολογίας Μανόλη Ανδρόνικο και τους συνεργάτες του, ανακάλυψε ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο που κατά την άποψή του ήταν του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Βεργίνα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ) , την Πέλλα, τα Στάγειρα (γενέτειρα του Αριστοτέλη), το Άγιο Όρος ή Περιβόλι της Παναγίας με τα χιλιόχρονα μοναστήρια του και τα παρθένα δάση του.
Μια νότα διαφυγής από την καθημερινότητα είναι οι εκδρομές στην Χαλκιδική, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τρεις χερσονήσους, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Όρος Άθως (Άγιο Όρος). Οι παραλίες της, με τα γαλάζια νερά τους και τις χρυσές αμμουδιές, έχουν βραβευθεί πολλές φορές με τη Μπλε Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθαριότητα του νερού τους.

επικοινωνια

Θέλεις να ρωτήσεις κάτι;

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Κάνε κλίκ στο κουμπι επικοινωνίας, συμπλήρωσε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατόν.

contact-sect1.jpg